Борел: ЕС е достигнал лимита на финансовите си санкции срещу Русия

1
За съюза ще бъде "много по-трудно" да забрани вноса на руска енергия, отколкото наложената от САЩ забрана, заяви той
За съюза ще бъде "много по-трудно" да забрани вноса на руска енергия, отколкото наложената от САЩ забрана, заяви той Снимка: ЕПА / БГНЕС

Той заяви, че Русия "систематично бомбардира украински градове", добавяйки, че руският президент Владимир Путин "ще трябва да отговаря за действията си"

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви в четвъртък, че ЕС е "достигнал границата на своите възможности по отношение на финансовите санкции срещу Русия“, предаде БНР.

Той добави, че за съюза ще бъде "много по-трудно" да забрани вноса на руска енергия, отколкото наложената от САЩ забрана, тъй като ЕС зависи повече от руските доставки.

Лидерите на ЕС се срещат във Франция в четвъртък, за да обсъдят допълнителни санкции срещу Москва, включително възможна забрана за вноса на петрол, въпреки че редица страни членки не са склонни на подобен ход.

Жозеп Борел също така потвърди, че ЕС ще продължи да предоставя оръжия на Украйна, докато конфликтът приключи, но призна, че блокът трябва да избягва започването на война с Русия, "защото това би било Трета световна война".

Той заяви, че Русия "систематично бомбардира украински градове", добавяйки, че руският президент Владимир Путин "ще трябва да отговаря за действията си".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    русенец
    То вече се появиха стингъри, подарени на украинците в Йемен, заловени от саудитски военни. Да не се появят и около някое летище на ЕС. Всичко се случва. Който сее ветрове, жъне бури.
  • 9
    1
    Джо Байдън, 1999 г.
    Преди почти 23 години НАТО започна бомбардировки над мирното, цивилно население на независимата държава Югославия. Тогава сенатор БАЙДЪН С ГОРДОСТ ОБЯВИ СЕБЕ СИ ЗА ТОЗИ УБИЕЦ НА СЪРБИТЕ: «Аз предложих да се бомбардира Белград! Аз предложих да изпратим американски пилоти, да разрушат всичките мостове! Аз предложих да разрушим цялата топлинна и топлопреносна инфраструктура! Аз предложих много други специфични действия! Някои от вас питат, защо се отнасям с такава омраза към Сърбия. Защо бях толкова настойчив в НЕ ПРОЯВЯВАНЕ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ НАРОДА НА СЪРБИЯ? Защото, докато те не се вслушат в сърцето си, никога няма да могат да се излекуват от болестта, на която те са подложени. И ДОКАТО ТЕ НЕ СЕ ПОКЛОНЯТ НА ЗАПАДНИТЕ СТАНДАРТИ, БЕЗУМИЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА И ПРОДЪЛЖАВА, И ПРОДЪЛЖАВА! ЕТО ЗАЩО! ТОВА ПРАВИМ, ЗАРАДИ ТЯХНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ!» А ето и хвалбите му, уловени във видео: https://thebulgariantimes.com/Байдън-убива-сърби-за-тяхното-освобож/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари