Борбата срещу смъртта е обречена

0
Специалисти създадоха нов математически модел на процеса на стареене и стигнаха до извода, че остаряването и смъртта не могат да бъдат избегнати
Специалисти създадоха нов математически модел на процеса на стареене и стигнаха до извода, че остаряването и смъртта не могат да бъдат избегнати

Смъртта е неизбежна и никакъв научен пробив не може да промени този факт, твърдят учени от университета на Аризона, САЩ, цитирани от Нюзру, предава БТА.

Специалистите създадоха нов математически модел на процеса на стареене и стигнаха до извода, че остаряването и смъртта не могат да бъдат избегнати.

След откриването на теломерите - защитни елементи на хромозомите, чиято дължина се скъсява със стареенето, много учени повярваха, че скоро ще се появи средство, даряващо вечна младост.

Според изследователите лекарствата, които помагат да не се износват теломерите, не водят до желания резултат.

Благодарение на тези препарати се предотвратява стареенето на клетките, но се ускоряват процесите в раковите клетки в организма. Те започват да се размножават и да образуват тумори. Накрая човек все пак умира.

Ако се подтисне активността на раковите клетки, в организма ще се появят повече клетки в напреднала възраст. Невъзможно е да бъде прекъснат този порочен кръг. 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук