Бомбичка рани полицай на протеста в София

0

Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. От Министерски съвет те тръгнаха към сградата на Народното събрание и Орлов мост, след това по бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Гурко" се върнаха обратно към триъгълника на властта, откъдето започнаха своето шествие.

Преди минути едрите момчета с татуировки започнаха по команда да си слагат маски, а някой хвърли бомба. Един от униформените е ранен. Все още не се знае какво е състоянието му.

Протестът беше оглавен от платени ултраси. Първоначално събирането беше символично докато не пристигнаха привърженици на футболните отбори. Те се събраха в "триъгълника на властта" на жълтите павета, пише "Монитор".

В момента са буквално на сантиметри от полицията, сформирани полицейски кордони. Същинска хореография беше извършена на "площада на властта". Първоначално подготвените черни знамена бяха свити и в един и същ момент бяха извадени трибагрениците.

И полицията на жълтите павета беше увеличена в очакване на провокации, както вчера вечерта. Кордонът стана 3 реда полицаи, третият са с каски.

Демонстрантите скандират "Оставка" и "Юнаци", след което следват освирквания пред сградата на МС. Те развяват български трикольори. Както и в предишните дни липсват плакати, а малкото, които има, са написани саморъчно с лозунги против правителството и прокуратурата. В първите редици се веят и пет черни флага.

Участниците в протеста са предимно млади хора на видима възраст между 20 и 30 години. Сред протестиращите има и много ученици от горните класове. Хората продължават да пристигат, има и майки с малки деца.

На протеста също така има и много общественици и политици. 

След около час и половина престой в триъгълника на властта, протестиращите тръгнаха на своето традиционно шествие по бул. "Цар Освободител" към Народното събрание.

Полицията е отцепила кордон сградата на МС и на Президентството. Ситуацията е спокойна и няма никакво напрежение.

Около 21.00 часа, при хвърлена бомбичка срещу полицейския кордон пострада служител на СДВР, съобщиха от полицията и пуснаха видео в социалните мрежи:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари