Бомба в кола уби дъщерята на руски общественик, наричан "мозъкът на Путин"

1
Смята се, че 60-годишният Александър Дугин е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна
Смята се, че 60-годишният Александър Дугин е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна Снимка: Туитър

Дария Дугина, дъщеря на руския обществен деец Александър Дугин, е загинала при експлозия на автомобил край Москва, съобщи ТАСС, позовавайки се на Андрей Краснов, ръководител на общественото движение "Руски хоризонт" и познат на загиналата, предава БТА.

"Да, много тежко събитие, познавах Дария лично. Даша дойде на едно голямо дискусионно събитие, защото "Традиции" е фестивал, но не в класическата си форма, а е дискусия за актуалните тенденции в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там", каза Краснов. "Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя", разказа той.

Според руските медии Даря Дугин е била "взривена на парчета" при "покушение", което е било предназначено за баща ѝ Александър, пише БГНЕС.

"Това е колата на баща й, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата кола, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата", добави още Краснов.

60-годишният Александър Дугин често е наричан "мозъкът на Путин" или "Распутин" заради близките си отношения с руския президент. Той е бивш главен редактор на твърдо пропутинската телевизионна мрежа "Царьград" и се смята, че е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна. Макар да няма официална роля в правителството, се смята, че крайно десният окултен писател оказва влияние върху Путин, особено на неговия пропаганден фронт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Русенец
    Заслужено за бащата. Обръчът се стяга около джуджето-диктатор. Жалко, че не е бил и Разпутин в колата.
  • -3
    2
    Андрешко
    Мизернико, то тогава и ти ще трябва да се движиш я с волски впряг, я с катърски, пейтриът!
  • 0
    1
    хахах
    Тоя руски боклук защо кара toyota land cruiser, а не лада нива, нали е голям патреот
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари