Болниците в Русе може при необходимост да увеличат леглата за пациенти с COVID-19

0
Областният COVID щаб в Русе праща редица предложения до Здравното министерство
Областният COVID щаб в Русе праща редица предложения до Здравното министерство

Областният COVID щаб в Русе праща редица предложения до Здравното министерство

Въвеждане на таван на цените на централизираните доставки на лекарствата и други необходими медицински изделия, предлагат от Областния щаб за борба с COVID-19 в Русе.

По този начин може да се осигури поне частичен контрол над фармацевтичните компании и търговците и да се ограничи максимално спекулата, смята областният управител Борислав Българинов. Всички предложения, приети от Щаба, ще бъдат изпратени на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, предаде Кис 13.

Днешното заседание бе продиктувано от идеята за изготвяне на подробен анализ на проблемите, които съществуват, както и набелязването на превантивни и действително работещи мерки при настъпването на евентуална четвърта вълна на COVID-19.

Предлага се и при положителен антигенен или PCR тест, още в съответната лабораторията, в която е направено изследването, да се издава предписанието за карантина.

Стана ясно още, че лечебните заведения в Русенска област са в състояние при необходимост до 48 часа да увеличат отново броя на леглата за пациенти с COVID-19.

Към момента област Русе се намира в "Зелената зона" на база 14-дневна заболеваемост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук