Болни с COVID-19 лъжат с хапчета термокамерата на летището

2
Инфектирани се тъпчат с парацетамол, за да не ги хване термокамерата на летището
Инфектирани се тъпчат с парацетамол, за да не ги хване термокамерата на летището Снимка: БГНЕС

Инфектирани с COVID-19 и висока температура се тъпчат с по 5 парацетамола, за да не ги хване термокамерата на летището.

За такава хитрост на нашенци, завръщащи се у нас разказа по време на сутрешния брифинг на националния оперативен щаб директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Преди два дни инспектори за изолирали в здравната служба на летище София двама хитреци, които се оказали с телесна температура под нормалната – 34 градуса. Само след час термометърът скочил на 38. Хитреците били закарани веднага за лечение в болница, оказали се с коронавируса.

Заразената жена с COVID-19 от Хасково, която се върна с полет от Нидерландия преди дни е избягала от здравните власти на летище София. Тя буквално е устроила гонка на аерогара. Била открита в багажното отделение, преодоляла паспортната проверка и избягала. Впоследствие тя бе локализирана в Хасково.

За последното денонощие още 53-ма души са дали положителна проба за COVID-19, докладваха от щаба. От тях в болница са 25. Общо заразените у нас вече са 1811. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. За последните 24 са направени 1163 проби.

В София новите случаи са 19. От тях 12 са в домове в социални служби. Във ВМА са настанени двама души, в болница „Света Анна“ – един и 15 са амбулаторни.

Излекувани в страната са общо 384 души или 22%.

Има един нов случай сред медицинския персонал. Заразена е медицинска сестра от „Пирогов“. С нея общият брой на медицинските лица с COVID-19 става 192.

Системата за електронно събиране на данните за разпространение на COVID-19 у нас и оповестяването им ще бъде готова и пусната скоро. Има изработени електронни подписи и работата по нея приключва. Тя ще даде възможност с постъпване на данни от лабораторията те да бъдат достъпни онлайн, заяви ръководителят на НОЩ ген. Венцеслав Мутафчийски.

Изготвят се протоколи за извършване на трансплантации и предстои те да се възстановят. Причината за това че още не се извършват беше липсата на протокол, добави ген. Мутафчийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари