Боклукът поскъпва!

0
Хем ще е мръсно, ще дишаме мръсен въздух и ще пием отровена вода, хем ще дишаме прахоляка и ще плащаме повече
Хем ще е мръсно, ще дишаме мръсен въздух и ще пием отровена вода, хем ще дишаме прахоляка и ще плащаме повече Снимка: iStock

НОВИНИТЕ ДНЕС, 29.10.2019 Г.

- ПЕРСОНА НОН ГРАТА. Българското правителсттво продължава със скандалите в дипломацията. Незабавно след завръщането на Цацаров, Гешев и шефовете на служби от САЩ, обявиха дипломат от Посолството на Русия, за персона нон грата. Оказа се, че човекът не си е тръгнал сам, а нашите днес са го изгонили. Малко ми прилича случката на пекинез, който джафка срещу санбернарско куче. Без с малкия си мозък да осъзнава последиците. Естествено, ще има ответна реакция. И ми е интересно с какви очи Катя Външната отиде преди седмица в Русия да се усмихва и да говори на „ти” на Сергей Лавров. Глупост, гарнирана с пълна липса на възпитание. А в случая със шпионина – обслужване не на българските, а на американските интереси. Накратко – пореден резил във външната дипломация.

- МУСТАФАТА ОДОБРИ. Нейното Превъзходителство Хамериканският посланик благоволи да одобри действията на българското правителство по изгонване на руския дипломат. Направо си представям Катка и Баце на килимчето, а Херо ги тупа по главата: „Добри кучета, добри кучета, на ви кокалче!”. Зависимостта на управляващите от „стратегическите” им господари започва да изглежда все по-унизителна и отблъскваща.

- МАСКИТЕ ПАДАТ. Вече започнаха договорките за балотажа. Сега реално ще се види кои са участвали в изборите като патерици на управляващите или на принципа на ветрилото за обиране на протестния вот. Внимавайте в картинката. Кой кого подкрепя. За да си спомните след време, когато същите хора отново се правят на опозиция.

- ФАКЛА НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО. Минута за смях. Бойко Борисов получи от най-голямата еврейска общност в САЩ -Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство. Ама той ни е едно слънчице и светлина, което така огрява истината, че никой не може да остане на сянка. И тук се двоумя – дали е префинена подигравка, защото евреите имат добро чувство за хумор, или пък му я връчват поради някакви специални заслуги именно към тях. Един ден, когато ще се наложи да отговаря на въпроси, нека и този бъде сред тях.

- БОКЛУКЪТ ПОСКЪПВА. Докато ние се разправяме с личния живот на кандидатите за кметове и общински съветници , а партиите си мерят електората, научаваме, че от догодина влиза в сила нова методика за определяне на такса „битови отпадъци”. Може би увеличение с 15 %, а може и с повече. Състоянието на сметищата и депата, както и на почистването, е критично. Което означава, че хем ще е мръсно, ще дишаме мръсен въздух и ще пием отровена вода, хем ще дишаме прахоляка и ще плащаме повече. И ми е много интересно дари ПОНЕ ЕДИН от кандидатите за кметове е повдигнал този въпрос пред електората. Или печените пилета са по-убедителни?

- ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ НАКАЗАНА. ЦИК порица и реши да глоби БТВ, заради „агитация в деня на изборите”. Защото те, като журналисти, си били позволили да напомнят проблемите с ремонтите на ул. „Граф Игнатиев” в София. Както и за купуване на гласове от гетата. Аз лично агитация не виждам, защото агитация е да посочваш за кого да се гласува или да наблягаш, че именно този кмет е допуснал грешки. Явно никакви лоши новини около ГЕРБ не трябва да се излъчват под страх от санкции. Свобода на словото ли? Започвам да си мисля, че със 111 място много са ни надценил. Ама много!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари