Бойна мацка напердаши опасен престъпник

0
Дамата запазила самообладание и парирала удара на нападателя благодарение на това, че от дълго време тренира карате
Дамата запазила самообладание и парирала удара на нападателя благодарение на това, че от дълго време тренира карате

Служителката в клона на фирма „АББ България” в Петрич Вера Гонтева-Попова задържа опасен престъпник в непосредствена близост до сградата на фирмата, която е до гробищния парк в Петрич.

Мъжът мастурбирал, след което тръгнал към нея с отвертка в ръка в опит за убийство.

Дамата запазила самообладание и парирала удара на нападателя благодарение на това, че от дълго време тренира карате.

Инцидентът станал пред много свидетели.

Вера Гонтева-Попова се е обадила на 112, за да извика полиция да арестуват мъжа, минути по късно пристигат две патрулки и полицаите задържат мъжа, който впоследствие се оказало, че има психически проблеми и че и друг път е налитал на жени и е опасен, въпреки че на пръв поглед изглежда кротък.

Това бе най-широко коментираната случка вчера в Петрич. Репортер на в. „Струма” намери Вера Гонтева-Попова. Ето какво заяви тя:

„Да, наистина имаше страшно неприятен инцидент. Това бе преди няколко дни. Аз заедно с моя колежка излизахме от фирмата в обедна почивка. На срещуположния тротоар на улицата имаше един мъж, на видима възраст около 40 години. Като ме видя, разкопча си ципа и започна да мастурбира. Веднага извадих мобилния си телефон и започнах да звъня на телефон 112. Казах им да изпратят полиция и да задържат този мъж, може да изплаши и други колежки, ние излизахме от работа, беше около 13.30 часа. Този мъж ме видя, че звънях по телефона, аз го наблюдавах с периферното зрение. Докато подавах сигнала на 112 по GSM-а, той тръгна към мен. Извади отвертка от джоба си, аз затворих телефона, бях вече подала сигнала.

Дойде до мен и замахна да ме намушка с отвертката, аз запазих пълно самообладание, спрях, блокирах удара му. Тези ми действия до голяма степен се дължат на това, че от много време тренирам карате, стил киокушин в клуб „ГО-ДО” под ръководството на Славей Христов. Реагирах с адекватна хватка за обезвреждане. Ако не бях спряла и бях обърнала гръб, този човек можеше да ме рани сериозно, затова бе по-добре да посрещна нападението лице в лице. Той се изплаши, веднага пресече обратно улицата и отиде от другата страна на тротоара. Аз продължих с бавна крачка с моята колежка, тя се изплаши много, очаквах всеки момент да дойде полицията. Имаше и много други хора, които станаха свидетели на случилото се.

Предупреждавах колежките да не гледат в този мъж, за да не тръгне и по тях, явно той беше психопат. Застанах до светофара да чакам полицейската патрулка. Минаха 20 минути, той си стоеше и пак тръгна към мен. Това бе във времето, докато чакам полицията. Аз му казах на висок тон: „Махай се, че ще имаш по-голям проблем”. В този момент вътрешно в себеси бях наясно какъв удар да му нанеса, ако не спре. Този мъж се спря, в ръката си държеше отвертката. Явно се изплаши, усетих, че няма да има втори опит за атака. Втори път се обадих на 112,  веднага пристигнаха полицаите с две патрулни коли.


Мъжът си стоеше, посочих на полицаите кой е, те отидоха при него, потърсиха му документите за самоличност, той ги даде. Пред тях се държа напълно нормално, казах им, че щеше да ме убие и че има много свидетели. Униформените казаха, че трябва да пусна писмена жалба в полицията и трябват свидетели. Въпреки че трябваше да пътувам спешно извън града, отложих пътуването и с моята колежка Димитрина Анастасова отидохме в полицейското управление в Петрич. Напълно разбирам полицаите, такава е процедурата, такъв е законът.

Депозирах писмена жалба, описах всичко подробно, това, което ви разказвам и на вас, дадохме с колежката показания, това бе всичко. Ако не бяхме дали жалбата и показания, щяха да го пуснат този човек, след жалбата и показанията не го освободиха, нещо повече, оказа се, че той е стар познайник на полицията. Установи се, че същият страда от заболяване - последна форма шизофрения, освидетелстван е. Имал е и други нападения в района на гробищния парк. 4-5 повиквания имали полицаите за негови действия. Този човек го задържаха и го закараха в психиатрична клиника.

Полицаите благодариха на мен и моята колежка Димитрина Анастасова за дадените писмени показания. Радвам се, че благодарение на моята намеса се стигна дотук. Този човек е опасен. Аз го виждах, че стоеше там, на тротоара пред гробищния парк, виждах го от кабинета на фирмата си, ние сме отсреща. Не съм предполагала, че е такъв. Може да пострада някой човек, добре че го задържаха.

„Ти си се държала по-мъжки от мъжете” - ми казаха полицаите. Реакцията ми се дължи на това, че тренирам карате. Помогна ми да защитя себе си и да задържат този човек, който е опасен. Ще пострадат невинни хора”, завърши разказа си петричанката Вера Гонтева-Попова.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари