Бойко Рашков: Десетки милиони са изтекли от строежа на "Хемус", ще има още задържани

1
Една от проверяваните фирми е близка до ГЕРБ
Една от проверяваните фирми е близка до ГЕРБ Снимка: БТА

"Има задържани за злоупотреби по строителството на магистрала "Хемус". Ще има и още"

Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, който е в Симеоновград заради акцията срещу купуването на гласове. "Водно строителство" е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за аутобана. Според Рашков собственикът на дружеството е приближен на ГЕРБ, отбелязва вестник 24 часа.

"Събрали сме достатъчно информация. Срещнали сме се със стотици хора. Българският народ е ограбен. Ако се докаже това, което е очертано в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са при тях", каза Бойко Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в Дубай 21 милиона лева от началото на годината.

"Ще поискаме от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на това, което сме събрали и да предложи на съда за задържи някои лица. Става дума за десетки милиони, изтекли от бюджета. Тези средства са преминали през банка, свързана с Бойко Борисов", каза още Бойко Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари