Бойко към лекарите: Хайде по-скромно!

0
Премиерът Бойко Борисов разкритикува остро личните лекари, които от утре започват протест
Премиерът Бойко Борисов разкритикува остро личните лекари, които от утре започват протест

Премиерът Бойко Борисов разкритикува остро личните лекари, които от утре започват протест срещу недофинансирането в здравеопазването.

„Всяка година ли трябва увеличение? Подобрение в здравеопазването за тази една година има ли, че да има повече увеличение? Непрекъснато всеки само повече увеличение да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3,5 млрд. лв. отиват в здравеопазването. В армията са 1 млрд. лв. Тези момчета нали и те искат, искат и техника, искат самолети – всеки иска. Защо обучава държавата 6 години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме да ги изучим да станат лекари и без абсолютно никакъв ангажимент след това отиват в чужбина. Това правилно ли е?”, попита Борисов, цитиран от "Фокус".

"Задържаме ги с 3,5 млрд. лв. в здравеопазването или понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от здравната каса. Защото бяха свикнали всяка година, дойде краят на годината - 250-300-400 млн. Малко по-скромно. Дадохме 20 млн. лв за Спешната помощ онзи ден. Правим спешни отделения, видяхте ги. Държавата прави толкова много за здравеопазването, че малко и от тях очакваме", допълни министър-председателят.

Премиерът се изказа и за положението по границата.

"На нас не ни се прави защитно съоръжение, но гърците трябва да си изпълнят ангажиментите към нас. С цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, въобще няма да има такъв въпрос“, каза Борисов и уточни, че притеснението му са бежанските лагери.

„Това дори не са и бежански лагери, защото те просто са придвижени от единия до другия край на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата „лагер“. Там е критичната точка и затова сега с горските стопанства ще им помогна малко на военните да направят просеки, за да имаме готовност за такива съоръжения“,коментира Бойко Борисов. Той добави, че също е против такива съоръжения, но хората очакват границата да бъде защитена. „Ако отидем в Кресна и ги питаме, те какво ще ни отговорят? Така че, малко да спрем с популизма. Той е хубаво нещо, но когато се прекали с него, започваме да ставаме смешни за хората“, коментира Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари