Бойко Борисов в Абу Даби: Ние не искаме някой да ни дава пари

0
Това, което впечатли престолонаследника на Абу Даби, беше, че не дойдох да кажа: "Дай пари, защото сме много хубави"
Това, което впечатли престолонаследника на Абу Даби, беше, че не дойдох да кажа: "Дай пари, защото сме много хубави"

Утре той ще разговаря с премиера на Дубай, след това е срещата с президента на Египет.

"Това, което впечатли престолонаследника на Абу Даби, беше, че не дойдох да кажа: "Дай пари, защото сме много хубави", заяви премиерът в емирството

Министър-председателят Бойко Борисов даде изявление за медиите след срещите си в Обединените арабски емирства. "Това, което може да се направи като мост между ОАЕ и България, е в сферата на дигиталното развитие и изкуствения интелект", коментира Борисов.

"Много може да се направи и в сферата на селското стопанство, като имаме възможност и желание да изнасяме различни стоки", каза още той. От изказването на премиера стана ясно още, че страната ни е получила зелена светлина да изпрати български треньори, които да изкарат курс на обучение в Манчестър Сити и да се срещнат с старши треньора на отбора Хосеп Гуардиола. Собственик на английският гранд е Шейх Мансур.

Бойко Борисов добави, че утре ще разговаря с премиера на Дубай и след това отива да се срещне с президента на Египет. "Моето искане е до края на тази година да определим рамката и да подпишем договора за сътрудничество", разкри министър-председателят.

"Първият и последният, който е идвал на такова ниво, е президентът Първанов. Трябва да има сигурност за бизнеса, трябва да има политически воля и стратегия, която да съвпада. България е известна със изключително кадърния си народ, с мирна и добронамерена съседско поведение и изключително предвидима", добави той.

"Това, което впечатли престолонаследника на Абу Даби, беше, че не дойдох да кажа: "Дай пари, защото сме много хубави". Ние не искаме някой да ни дава пари. Предлагаме нещо, което носи инвестиции", увери Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари