Румен Радев: България може да произвежда и изнася горивото на бъдещето

0
България може да бъде фактор за изграждане на устойчиво сътрудничество между арабските страни и Европейския съюз
България може да бъде фактор за изграждане на устойчиво сътрудничество между арабските страни и Европейския съюз

България може да бъде фактор за изграждане на устойчиво сътрудничество между арабските страни и Европейския съюз

Това заяви пред журналисти в Абу Даби президентът Румен Радев, който е на двудневно посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) по покана на президента на ОАЕ и емир на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

България може да бъде не само добър икономически партньор, но България може да бъде и сериозен фактор в изграждане на по-солидни връзки между страните от Залива и Европейския съюз“, посочи Радев.

Държавният глава подчерта, че страната ни разглежда възможностите за енергийна диверсификация чрез внос на газ и петрол от ОАЕ, но потенциалът на партньорството между двете страни не се изчерпва с това.

България трябва да си постави по-високи цели. Трябва да излезем от тази парадигма, че сме страна, която пренася чужд газ към други страни. Можем, чрез високи технологии, научен потенциал и природни дадености, да произвеждаме горивото на бъдещето – зелен водород, и то в огромни количества, както и да го изнасяме“, каза още президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    хъхъ
    Японците са на път да се откажат от водорода, които първи в света го въведоха масово, като изградиха инфраструктура за обществения транспорт... След което практиката показа, че не е достатъчно прагматично решение. Но зеленият чорап знае по-добре.
  • -1
    7
    Недоумяващ
    Дали пък вече не се вижда начело на държавата като Президентска Република?
  • 5
    6
    смърдящ зелен чорап
    - Човешката глупост може да се използва за създаването на вечен двигател. - Как! - Ами как!? Достатъчно е да се постави на една манивела надпис "Не върти". Глупаци имаме доволно, манивели няма;)
  • 2
    5
    Защо?
    А защо ти не се "изнесеш" от сегашното позорно (п)Резиденство и да се отправиш към началника ти в Кремъл - смирепото чузовище, масов убиец и злодей, тръгнало да взриви целия свят! Пък вие и сега с него сте си "лика-прилика"! Ега ти националния предател - коварен, двуличен, мръсен и нагъл много повече от Мадридския комарджия, Сикаджийската мутра и сарайския им султан взети заедно! Да, Фатмакът от село Слевяново е национален предател!
  • 5
    4
    Бай Чеп
    Румен Фатмака ще строи завод, завод за водород и ще настане един щастлив живот...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари