Бойко Борисов спечели 25 000 лева от русенец

0
Десислав Чуколов бе ударен през устата от съда за непремерените си приказки
Десислав Чуколов бе ударен през устата от съда за непремерените си приказки

Премиерът Бойко Борисов осъди пореден депутат от „Атака" за клевета. Този път на мушката за непремерени приказки пред телевизионните камери е русенецът Десислав Чуколов. Магистратите от Софийския районен съд (СРС) са признали зам.-председателя на партията на Волен Сидеров за виновен по дело за обида от частен характер. Народният представител е уличен, че преди година в телевизионно интервю по Би Ти Ви е казал, че Борисов ще влезе в затвора, ако не е във властта.

Искът срещу известния с грубия си език Чуколов бе на стойност 50 000 лева. Последното съдебно заседание по този процес бе отложено заради анонимен сигнал за бомба в сградата на съда. Така и не стана ясно кой бе организатор на мнимия атентат, заради който пропадна заседанието срещу втория в „Атака".

Чуколов стана национално известен през юли 2007 г. с брутална история пред русенска дискотека, където тогавашният евродепутат псуваше полицаи като каруцар. В началото на септември преди 7 години МВР разпространи аудиозапис на разговор между дежурния в областната полицейска дирекция в Русе и Чуколов, в който евродепутатът псува представителите на реда.

Информацията бе изнесена в рамките на разследването, разпоредено от министъра на вътрешните работи Румен Пекков, за инцидента от 21 юли, при който Чуколов е подал сигнал, че бил бит в нощен клуб „Канела". МВР пусна два записа - първия, в който Чуколов съобщава за безредици пред заведението и втори, на който се чува как депутатът се обръща към един от полицаите:

„Г-н Румен Колев, знайте, че ще стана министър и ще ви еба путката майна, обещавам". Десислав Чуколов обаче не успя да повтори мандата си като евродепутат, нито пък стана вътрешен министър.

През август тази година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди и Волен Сидеров за четири клевети, изречени от него в интервю за столичен вестник. Заради изцепките си Сидеров трябва да плати на премиера 190 хил. лв. и 10 хил. лв. разноски по делото. Новината потвърдиха от адвокатска кантора „Марковски", която представлява Борисов в съда.

Лидерът на ГЕРБ възнамерявал да дари парите за домове за сираци. Клеветническите твърдения, от които се е засегнал Борисов били, че е изнасял чували с пари, покровителствал е контрабандни канали и канали за трафик на проститутки и наркотици.

„Крайно време е в българската политика да започнем да говорим за проблеми и решаването им, а не да се използва езикът на омразата - чрез хвърляне на обиди и клевети, които като опорни точки да очернят противника", казва Борисов.

„Крайно време е обидните и клеветнически квалификации, които се превърнаха в основен лайтмотив на предизборните кампании на моите политически опоненти, да бъдат заменени с толерантни кампании, в рамките на политическите идеи и решаването на проблемите на хората", допълва той.

Делото е заведено през миналата година в Софийския градски съд. То е гражданско, защото по това време Сидеров е с депутатски имунитет. Искът e за 200 000 лв., по 50 000 лв. за всяко от твърденията.

При взимането на решението съдът се е мотивирал, че да се приписват публично грозни престъпления, е опит за дискредитиране и за унищожаване на авторитета. От казаното от Сидеров, Борисов се е почувствал засегнат като човек и като лидер на партия, за която са гласували 1 млн. души. Решението е на първа инстанция.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари