Бойко Борисов: Ще се кандидатирам за президент

3
Цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма, винаги е лошо
Цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма, винаги е лошо

Ще се кандидатирам за президент, но на следващите избори след пет години.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще бъде претендент за поста на държавен глава.  От месеци в медийното пространство често излизаха публикации, в които се твърдеше, че именно той ще бъде кандидатът на ГЕРБ. С изказването си обаче той отрече спекулациите.

“Цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма, винаги е лошо”, коментира Борисов по повод решението на НАТО за засилване на отбранителните способности по източния фланг заради струпването на войски и техника на Русия в региона. Премиерът сподели своята идея Черно море да стане демилитаризирана зона, без кораби и подводници. По думите му това е зона, в която се очаква да има залежи на газ, всички страни, които имат излаз на Черноморието развиват туризъм. Също така морето дава възможности за голям стокообмен и именно това го прави ключово място.

Премиерът откри, заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Стара Загора Живко Тодоров, регионалния център за управление на отпадъците – Стара Загора, където ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско. Борисов коментира, че проекта ще допринесе за намаляване на замърсяването и облагородяване на околната среда, в която живеят над 365 000 души.

Обектът е разположен в землището на с. Ракитница, на площ от 325 декара, и включва клетка за депониране на неопасни отпадъци с обслужваща инфраструктура, общински център за рециклиране, инсталация за сепариране и закрито компостиране, система за улавяне на газовете.

Изградени са и 4 пречиствателни съоръжения за пречистване на водите от експлоатацията на регионалния център. Сегашното градско сметище на Стара Загора "Мандра баир" както и още 9 общински сметища ще бъдат закрити и рекултивирани, а с въвеждането в експлоатация на този регионален център ще се постигне увеличаване на разделното събиране на битовите отпадъци и тяхното рециклиране. Средствата за осъществяването на този проект са осигурени чрез ОП „Околна среда 2007-2013“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари