Бойко Борисов: Ротацията е като скачване с орбитална станция

0
От името на ГЕРБ и СДС заявявам, че преднамерено нито един министър няма да бъде поставен от нас като условие, заяви лидерът на ГЕРБ
От името на ГЕРБ и СДС заявявам, че преднамерено нито един министър няма да бъде поставен от нас като условие, заяви лидерът на ГЕРБ Снимка: Бойко Борисов / Facebook

От името на ГЕРБ и СДС заявявам, че преднамерено нито един министър няма да бъде поставен от нас като условие, заяви лидерът на ГЕРБ

"Грешка ще е да се бойкотира австрийският бизнес в България."

Това каза в Търговище Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ коментира изказване на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Василев Велев по темата по-рано днес.

По думите на Борисов австрийският бизнес, в лицето на големите си компании, с целия си разположен в България актив, е работил активно за приемането на България в Шенген. „И сега биха могли да бъдат още по-голям мотор и за сухопътните граници, защото ги касае“, каза Бойко Борисов, предаде БТА.

Той препоръча на българските организации и на Асоциацията на индустриалния капитал да организират кръгла маса, на която да поканят австрийския бизнес и заедно да се обърнат към канцлера на Австрия и тяхното политическо ръководство и да обяснят, че това е в ущърб и на двете държави.

Колкото по-бързо отворят границите, ще е от полза и на техния бизнес. Винаги съм мразел бойкотите и на инат правените неща. Мисля, че обединен българският бизнес със своите асоциации и австрийският бизнес с компаниите си, които значат много за самата Австрия, могат да направят делегация и посетят Австрия. За едно европейско семейство – това е недопустимо като мисъл“, добави Бойко Борисов по темата.

В Търговище лидерът на ГЕРБ се срещна с областния управител Гергана Цонева и с кмета на града Дарин Димитров. Борисов посети и разгледа новоизградена детска градина в областния град.

През тези девет месеца се научихме на коалиционна култура. Всичко което сме записали в споразумението с "Продължаваме промяната – Демократична България" сме го изпълнили, каза пред медиите Борисов. Той определи предстоящата ротация като "скачване с орбитална станция". „Никога не е правена, сложна е, но пък е единствената възможна в момента в България, за да има устойчивост. Тръгвайки отникъде, към момента имаме огромна свършена работа“, допълни той.

Според него, практиката досега е показала, че всяко изказване, прибързано, носи пасиви. В четвъртък ще започнат и разговорите с партньорите по възлови за държавата теми, каза Борисов. Той посочи и механизма, според споразумението, за да се избегнат интерпретации по отношение на ротацията. „Николай Денков и Мария Габриел трябва да направят оценка на работата на всеки един министър, на всеки заместник-министър, на всеки областен управител. И когато са готови, на базата на тяхната оценка, ще дойдат и ще поискат подкрепа на парламентарните групи. От името на ГЕРБ и СДС заявявам, че преднамерено нито един министър няма да бъде поставен от нас като условие. След оценката ще кажем нашето мнение, както и за председателя на Народното събрание“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Кметът Дарин Димитров припомни какви средства са заделени за община Търговище, заложени в бюджета, засягащи възлови обекти за региона. Става дума за благоустрояване и промяна в предназначението на покрит пазар за 5,5 млн. лв.; преустройство на сградата на бившата Земеделска банка в изложбени зали за 4,5 млн. лева; 3,7 млн. лева за Регионално депо за неопасни битови отпадъци; спортната зала "Ив. Ангелов“ – 3,5 млн. лева; 750 000 лв. за допълнително питейно водоснабдяване на село Овчарово. Кметът подчерта, че това са проекти с разрешение за строеж.

Димитров припомни и предстоящите цялостни реновирания на три учебни заведения и детска градина, 16 блока, одобрени за саниране по националната програма за близо 30 млн. лева. Общината кандидатства и за индустриална зона. Заложени са и 400 000 лв. за археологически проучвания на крепостта „Мисионис“.

Посочени бяха и сумите, които ще влязат в другите общини от област Търговище. Община Попово – общо 14,8 млн. лв; за община Омуртаг – 14,7 млн. лв.; за община Опака – 15 млн. лв., и за община Антоново – 7,7 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари