Бойко Борисов размисли за 3 март

1
Да затворим темата, тя не най-важна, обяви изненадващо днес лидерът на ГЕРБ
Да затворим темата, тя не най-важна, обяви изненадващо днес лидерът на ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Да затворим темата, тя не най-важна, обяви изненадващо днес лидерът на ГЕРБ

Да оставим националния празник на историците, ако трябва и допитване до народа да направим, но да затворим тази тема днес, тя не е най-важна.

Това заяви изненадващо пред Епицентър.бг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Най-важните ни цели като нация днес са влизането ни в Шенген и Еврозоната, както и конституционните промени, които касаят съдебната реформа, а не датата на националния празник", така отговори Борисов на въпрос дали има промяна в позицията на партията му по отношение на Трети март.

Бившият премиер и лидер на най-голямата парламентарна партия е притеснен, че в момента нацията е разделена в противопоставянето на Трети март на 24 май и затова смята, че тази тема трябва да излезе от политическия дебат и да се даде думата на историците и експертите.

"Дори, ако трябва да направим допитване до народа", изтъкна Борисов. Кога да е националният празник не е тема, която е важна днес, това може да го решаваме и след една, и след 2 години. Още повече, че датата на националния празник може да се реши и със закон", уточни Борисов.

По време на посещението си в Бургас в събота Борисов сподели, че в партията му отдавна мислят по този въпрос и той дори е коментирал тази своя позиция със съпредседателя на ДБ Христо Иванов, настоявайки темата за националния празник да мине на заден план.

Борисов заяви категорично, че това, което днес заявява, че бъде защитено от депутатите на ГЕРБ по време на дебатите в зала.

Изявлението на Борисов днес означава, че ГЕРБ ще защитят конституционните промени в частта им за съдебната реформа и ограничаване правомощията на служебното правителство, но не и за промяна на националния празник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    ха, ха
    Излиза информация, че ППДБ дават заден ход. Идеята за референдум за националния празник ги паникьосва. Ами ако 80 % гласуват против безумното им предложение, ще бъдат бламирани и ще трябва на следващия ден да се разкарат от властта. Ужас ! Явно са решили, че е по-добре да разочароват турско-американските си настойници, отколкото да бъдат изритани от управлението. Проумяли са ( или са им подсказали ), че щом провалът е неизбежен, по-добре да не отиваш към него.
  • -3
    6
    ДПС
    Постепенно ви сменяме и ви затриваме историята - 3-ти март - освобождението на България от турско робство повече няма да е националния ви празник След като премахнем и заличим трети март, следващия проект е да ви сменим името на държавата на република бълхаристан
  • 2
    5
    до 4
    Бъркаш българофилите с русофилите, теле американофилско.
  • -2
    4
    До 2
    Темите,които си посочил, дразнят болезнено само русофилите...
  • 5
    3
    Стоян
    Този дебил и крадливавата му шайка. от престъпници,защо все се появява,арестувайте ги,за сьд и затвор за,това са мафиотски боклуци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари