Бойко Борисов: През лятото умно пуснахме вируса да вилнее в България

0
С всичко това, което се прави в IT-сектора, България ще дръпнеме по-бързо от останалите
С всичко това, което се прави в IT-сектора, България ще дръпнеме по-бързо от останалите

С всичко това, което се прави в IT-сектора, България ще дръпнеме по-бързо от останалите

Въпреки ежедневните все по-стряскащи данни за разпространението на пандемията в България, министър-председателят Бойко Борисов изнесе 8-минутно приповдигнато-бодряшко онлайн слово на министрите си.

В 8 минутна реч от думите му излезе, че той е доволен от ситуацията с развитието на заразата и че България прилага по-добри мерки от държавите, които обявиха строги ограничения.

"В много държави това е лесен подход - локдаун и това е най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората, с разум, с разум, с разум. Аз съм убеден, че март-април все пак ще имаме ваксини и нещо, което ще спаси света и ще тръгнеме напред. До тогава - всяка здраве, ако можем, да го запазим. Никакво колебание. Всички заедно, там, на първа линия. Мутафчийски, Балтов, Ангелов, всички тези доктори, които имат име и са си изградили, трябва да са там, пред болниците, да посрещат, напътстват, да успокояват, да лекуват", наставляваше премиерът членовете на кабинета.

Продължавайки линията да използва гръмки лозунги, Борисов стигна дотам да обяви, че България ще излезе по-бързо от рецесията заради пандемията.

"Колко години ми се смяха, че говорех за мазнинка, че ми били постни пиците и че трябва да пазим парите. Постни ми били пиците, що не съм бил нахранил народа. Затова, Ананиев, сега сме длъжни да даваме, да оцелеят и оживеят. И ще видиш, че с всичко това, което се прави в IT-сектора, България ще дръпнеме по-бързо от останалите", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов лансира и версията, че още от началото протестите са били замислени да оставят страната без кабинет по време на кризата с коронавируса.

"Сега искам да ме слушате веднага. Хората разбраха какъв преврат искаше да се направи в България. Това се знаеше, че ще дойде. Целта беше да няма правителство, да няма бюджет, да няма финанси. България да колабира. Народът ни повярва, продължава да ни държи първа политическа сила, защото само в нас има доверие, че можеме да ги измъкнеме в кризата. Затова желая, разпореждам, колкото и да ми е зле, ако е казал Господ, ще го преодолееме заедно. Всеки един от вас, във всеки един случай, в своята си сфера - неотстъпно на първата линия".

Също така, според Борисов, протестите са затихнали в последните дни, защото проблемите с COVID-19 са застигнали и представители на опозицията и те са станали по-сговорчиви.

"За "радост", казвам го в кавички, и опозицията като понесе щетите сега, малко добротата почна да им се връща. Разбра какво е ти да си клечката. Ако друга клечка гори и се чупи, е едно. Но когато ти станеш клечката, не ти толкова безразлично дали клечката ще си замине. Така че горе-долу сега вече всички са на един акъл", каза още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари