Борисов: Мерките ни са либерални, защото можем да управляваме кризи

0
Сега пандемията - 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят
Сега пандемията - 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят

Сега пандемията - 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят

Мерките ни са либерални, защото имаме добро управление и можем да управляваме кризи.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение на „Индустриална зона Раковски”, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

Либерални мерки, няма вечерен час. Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Сега пандемията – 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 млн. лв. за тази зона“, допълни той.

По въпроса за подпомагането на бизнеса в условията на пандемия у нас британският инвеститор заяви, че е ползвал мярката „60/40“ в продължение на месец, но се е отказал, защото „не работела добре за него“. В отговор премиерът отбеляза, че се готвят още много инвестиции в района като изграждането на пречиствателна станция.

По неговите думи все повече британци гледат към България и неговият колега Борис Джонсън му е споделил, че също смята да дойде в страната ни, след като се пенсионира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук