Бойко Борисов: Ние зор за хартиена бюлетина нямаме!

0
Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм, заяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията
Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм, заяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията

Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм, заяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията

"Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния Изборен кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни."

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията, предаде БГНЕС.

Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Общественият съвет не само че не трябва да бъде закрит, а напротив - удвоете го”, призова Борисов. “Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни”, допълни той и призова за разговори с “Демократична България”, като ги определи като “системна партия”. “Предлагам да говорите с колегите много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. От вчера темата за машинното гласуване се вдигна в Щатите, и настроенията също са 50/50”, призова още той.

Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава - да го докаже. Нямаме повод нито веднъж да ни вкарват в тази хартиена коалиция. Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия, така че нека не ни присъединяват”, допълни Борисов.

"В никакъв случай колаборация с партиите на статуквото, ние трябва ясно да се определим, че сме част от реформистките сили", добави и Томислав Дончев.

Припомняме, че на среднощно заседание парламентарната правната комисия реши на второ четене да върне хартиените бюлетини, да се броят разписките от машините като друг вид бюлетини, без устройствата вече да запаметяват вота, да се закрие обществения съвет към ЦИК и да се въведе праг от поне 100 заявления за разкриване на секция за гласуване в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    123
    Христо хобота има 7% от 30% активност. Не виждам почти никакви причини някой изобщо да се занимава с него. Да си пее американския химн соло и това е. А, че герб били реформистка сила и не били статукво направо ми прималя, като го прочетох....
  • 4
    2
    daskal
    банкянски сащнически агент!
  • 9
    1
    Банкянската тиква
    Този е патологичен лъжец, мошеник и крадец! 12 години краде пари от Народа! Никога повече ОПГ ГРОБ=ДПС във властта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари