Бойко Борисов: Не сме съгласни със смяната на директора на "Пирогов"

2
С Христо Иванов и Асен Василев публично казахме, че няма да се правят назначения, които не са съгласувани между нас, каза лидерът на ГЕРБ
С Христо Иванов и Асен Василев публично казахме, че няма да се правят назначения, които не са съгласувани между нас, каза лидерът на ГЕРБ Снимка: БГНЕС

С Христо Иванов и Асен Василев публично казахме, че няма да се правят назначения, които не са съгласувани между нас, каза лидерът на ГЕРБ

Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков да им каже, че не сме съгласни с подобна смяна, без да имам никакво отношение със сегашния директор на „Пирогов“, който насилствено дори смени проф. Балтов. Това е един брутален акт към докторите и всички останали“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи по bTV по телефона.

Защо, след като има министър на здравеопазването от ПП-ДБ, зам.-министри, шеф на Здравната каса от ПП-ДБ финансов министър и зам.-министър, който е в борда на Здравната каса от ПП-ДБ, какъв интересен някакъв заместник, който не му знам името, ще представлява на ГЕРБ?“, попита Борисов.

По думите му преди няколко дни в парламента той, Христо Иванов и Асен Василев публично са казали, че няма да се правят назначения, които не са съгласувани между тях тримата.

Всякакви назначения, институции, дали ДАНС, „Пирогов“ или която и да била друга, са изключително важни и възбуждат общественото мнение. С Христо Иванов и с Асен Василев се разбрахме, че се фокусираме върху конституционна реформа, съдебен съвет, бюджет, отбраната, Шенген, еврозоната“, допълни Бойко Борисов.

По-рано председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ няма да подкрепя в Народното събрание законопроекти, внесени от правителството заради смяната на директора на болница "Пирогов".

Това, което наблюдаваме в последните часове, е, че не се спазват ангажименти. Поводът сега са решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на „Пирогов“. Имахме уверението на министър-председателя, че няма да има политически намеси, така че никой в управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически“, каза Атанасова.

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на директорите заради констатираните нарушения в доклад от проверка на звено „Вътрешен одит“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари