Бойко Борисов наплю България пред агенция ТАСС

1
Премиерът се подмазва на Путин в интервю
Премиерът се подмазва на Путин в интервю Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов наплю България пред авторитетната руска информационна агенция ТАСС. Българският премиер се надява санкциите срещу Русия да бъдат отменени скоро. Борисов заявява това в ексклузивно интерво за Михаил Гусман, зам.-генерален директор на ТАСС.

"Сега е време за санкции. От една страна са санкциите срещу Русия, от друга - контра санкциите на Русия срещу ЕС. От тази ситуация губят всички. Санкциите не могат да донесат нищо добро на нито една държава", казва Борисов и признава, че България като лоялен член на ЕС и НАТО поддържа санкциите, но губи много.

"Значителна част от туризма, селското стопанство и търговията са свързани с Русия. Затова понасяме големи щети. Разбира се, тази ситуация в голяма степен изнервя и властта в Москва. И не е случайно, че Путин се изказа остро срещу България. Сигурен съм, че той имаше причина за това. Ние се оказахме без вина виновни, без да искаме, нито и имаме цел отношенията между България и Русия да охладнеят", твърди премиерът.

"Преди 25 години се намирахме с Русия в СИВ, бяхме заедно и във Варшавския договор. Сега сме на южния фланг на НАТО. За няколко десетилетия се случиха съществени промени, сега сме в Евросъюза. България е член на НАТО и на нашата територия се провеждат учения на партньорите на алианса. Всичко това, разбира се, влияе на двустранните ни политически отношения с Русия", казва още Бойко Борисов.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари