Бойко Борисов: И Радев веднъж ходи с колело на работа

0
Така бившият премиер коментира намерението на Кирил Петков да ходи пеш на работа
Така бившият премиер коментира намерението на Кирил Петков да ходи пеш на работа Видео: Фейсбук

Той заяви, че новите управляващи са прекалено самоуверени, защото „младостта има тези качества“

"Как премиер ще ходи пеша по улиците, той има толкова много работа да върши, има и недоволни хора. Вероятно е искал да изглежда по-народен. И Радев ходи веднъж на работа с колело, но само веднъж. И аз съм правил такива глупости. Това е присъщо", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението, обявено от новия премиер на страната Кирил Петков да ходи повече пеша.

Той заяви, че новите управляващи са прекалено самоуверени, защото „младостта има тези качества“.

Мораториумът върху цената на тока не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина, каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в живо включване във "Фейсбук", цитиран от bTV

"Има по-разумно решение, хората нямат нужда от екстремност. Това е чудовищна работа", коментира Борисов. По негови думи се натрупват загуби при ЕРП-ата, които или държавата трябва да плаща, или ще се стигне до съд.

"Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се вдигна в пъти, откакто напуснахме управлението. И на нас ни предлагаха мораториум, даже два пъти, но отказахме, защото това е само отлагане на проблема", заяви Борисов.

Приказките за битовите потребители е едно, а в момента всеки, който има хлебарница, автомивка, фризьорски салон – всички, които работят с ток, плащат безумни сметки. А парите се акумулират по държавните дружества вместо веднага да се върнат на бизнеса, какъвто и да е той. Тормози се народът, тормози се бизнесът, а парите стоят, без да работят", каза още Борисов.

Мерките срещу коронавируса

"Зеленият сертификат работи в демократичния свят, но Кацаров го опорочи, като го въведе от днес за утре. Сертификатът трябва да е за всеки един човек в България. Не може да се дели на парламент и останалите. Не разбирам и как може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни", добави лидерът на ГЕРБ.

Той изрази позиция, че не е трябвало да се бърза с ваксинацията за децата на възраст от 5 до 11 години.

"Ние сме дърти вампири - и да стане нещо с нас, не е от значение. Но за дечицата трябва да сме 100% сигурни, че няма да получат увреждания. Можеше да се изчакат всички клинични изследвания. Можеше да се изчака няколко месеца", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и желанието на премиера Кирил Петков да ходи пеша, за да бъде сред хората.

"Как премиер ще ходи пеша? Има криминални и недоволни хора. Искал да изглежда народен човек. То и Радев ходи с колело на работа, но само веднъж го направи", заяви Борисов

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари