Бойко Борисов: Честито на тези, които карат по строшените пътища

0
Водехте се по сензацията Хемус, чували, глупости, на практика се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино
Водехте се по сензацията Хемус, чували, глупости, на практика се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино Снимка: Бойко Борисов / Facebook

Водехте се по сензацията Хемус, чували, глупости, на практика се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино

За бюджета имаме претенции, но чисто политически акт е да бъде подкрепен, срещнах се с нашите депутати в този бюджет за полицията, за социалните работници, за пожарната, ще го вкараме като наше предложение, но за следващия бюджет след 2-3 месеца се разбрахме много по задълбочено да се направи и в други проблемни сфери. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

"Като междинен, този бюджет ще го подкрепим", добави Борисов.

"Мен никога не сте ме питали на кого актуализираме, на кого даваме, когато правеха те политика с всичко това, ние си мълчахме. Ние днес показваме, че няма да се правят неща, които не са правилни", заяви Борисов.

"За ин хаус процедурите, фирмите, оказа се на ПП ли са, на ИТН ли са, какво се оказа, вече ние не присъстваме в тези разговори. Водехте се по сензацията Хемус, чували, глупости, на практика се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино, вече да има Хемус, Струма, Видин-Монтана. Честито на българския народ, нито е построено, два пъти по-скъпо с индексациите и по-скъпи фирми. 3 години хаос и нищо на двойна цена, е това е далавера, точната дума е глупост", посочи Борисов.

"Днес залата и бюджетът потвърждават това. Същите фирми на двойно по-висока цена с три години закъснение, честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се на границата с Гърция", коментира още Борисов.

"Това е на месец и нещо бюджет, ако започнат да се случват повече в браншовете, ще има повече успех, затова съм оптимист за следващия бюджет. Гарантираме пенсионерите, учителските заплати, има възможност за леки корекции в култура, образование, археология, вероизповедания, с такива малки пари за бюджета може да се получи по-добър ефект", каза Борисов.

Борисов обясни, че е посочил само едно име за управител на регулатор и то е Димитър Радев за управител на БНБ. “Той е перфектният банкер. За останалите нямам никакви претенции”, каза още лидерът на ГЕРБ.

“На Кирил Петков казах за областните управители да дадем пример - аз съм водач в София и Пловдив, дайте вие областни управители, ние ще дадем заместник - областни управители, да отпушен процеса, да тръгнат”, коментира още той.

“Чух подобна теория за отказ на ГЕРБ от кметското място в София за сметка на наш председател на СОС. С мен никой не е говорил по такива теми и ние ще играем с наш кмет. Разбира се, ако има дясноцентристки блок, който да иска София да си остане синя, съм готов на разговори. Ние имаме силен кмет, силна листа, председателят на СОС не се назначава, той се избира”, каза още той. Борисов обяви, че има механизъм за назначаване на председатели на регулаторите.

“Механизмът е двоен, имаме председатели на групи. Що се касае до изпълнителна власт - Денков и Габриел решават кой да е заместник-министър, кой шеф на агенции. В парламентарната власт председателите на ПГ решават кое да гласуваме и кое не”, допълни още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари