Богдан Милчев: От 2020 има спираловидно увеличаване на жертвите на пътя

0
Само за последната седмица от 1 до 7-8 души е увеличението, което е двойно спрямо същия огледален период на миналата година
Само за последната седмица от 1 до 7-8 души е увеличението, което е двойно спрямо същия огледален период на миналата година Снимка: bTV

По думите на експерта трябва трайно решение

От 2020 година насам има спираловидно увеличаване на жертвите на пътя, като само за последната седмица от 1 до 7-8 души е увеличението, което е двойно спрямо същия огледален период на миналата година. Това каза Богдан Милчев от Института за пътна безопасност пред bTV

Според него проблемът има нужда от трайно решение.

Главният прокурор Иван Гешев трябва да свика Национално съвещание на всички окръжни прокуратури и да им разпореди след всеки смъртен случай да се извършват досъдебни експертизи по какъв начин пътят е повлиял на шофьора да допусне грешка и той и да загине. Само тогава стопанинът на пътя дали ще има страх от наказателна отговорност, а не от общи приказки и системата във времето ще се саморегулира“, обясни Милчев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    12345
    Трайно решение може да бъде изцяло нова инфраструктура изпипана до последния милиметър. Вече коментирах, железобетонови настилки с паркинги за отпочиване, течаща свободно вода, бани, тоалетни от модерни неръждаеми и композитни материали, миене по два пъти на ден на тези тоалетни с дез. препарати, пътни маркировки, солидни мантинели, светещи табла с ограничения, контролирани от АПИ според условията и ще спре да мре простия Българин. Е тогава ожесточете глобите колкото си искате. А дотогава запретвайте здраво ръкави крадливи изроди.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари