Богдан Донев: Доню Донев е човекът, който ми е местил краката!

1
Доню Донев почина, оставяйки след себе си огромно фолклорно богатство за поколенията
Доню Донев почина, оставяйки след себе си огромно фолклорно богатство за поколенията Снимка: Facebook

Доню Донев почина, оставяйки след себе си огромно фолклорно богатство за поколенията

"Рядко добър ЧОВЕК и талантлив творец! Това е човека, който ми е местил краката, това е виновника аз да се занимавам професионално с фолклорно изкуство! Небесната сцена е твоя! БЛАГОДАРЯ ТИ!!! Това е последната ни снимка", заяви по повод кончината на твореца един от неговите ученици - Богдан Донев, основател на танцови школи "Хайде да играем", "Играорци" и "Русчук", както и дългогодишен главен художествен ръководител на ФТТ "Найден Киров".

Доню Донев беше главен художествен ръководител на Фолклорен танцов ансамбъл "Здравец" към Общинския детски център за култура и изкуство в Русе цели 36 години - от 1970 г. до 2006 г., след което ръководството на ансамбъла бе поето от сина му Димитър Донев.

"Отиде си един голям хореограф и човек - ДОНЮ ДОНЕВ! Да му е светла паметта!", съобщи Димитър Донев за кончината на баща си днес.

Погребението на русенския хореограф ще се състои на 10 януари (сряда) от 13:30 часа в параклиса на гробищен парк "Чародейка".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари