Бог разкрил на „светия“ в Шри Ланка сироп срещу COVID-19

0
Хиляди се стичат, за да опитат от „божествения лек“
Хиляди се стичат, за да опитат от „божествения лек“ Снимка: Shutterstock

Хиляди се стичат, за да опитат от „божествения лек“

Хиляди хора пренебрегнаха ограниченията за публично събиране, за да отидат в малко село в централната част на Шри Ланка за сироп, за който самозван светия твърди, че може да предотврати и лекува коронавирус, предаде АФП, цитиран от БГНЕС.

Страната преживява скок на случаите от октомври, като броят на заболелите се е увеличил повече от осем пъти оттогава до над 28 500 и 142 мъртви.

Дърводелецът Дамика Бандара твърдо заяви по националната телевизия миналата седмица, че така нареченият лек му е бил разкрит от Бог. Лекарите в островната държава обаче заявиха, че няма научна основа за сиропа. Не е известно лечение за COVID-19.

Снимките на министъра на здравеопазването Павитра Ваниарачи, публикувани в местните вестници, пиейки от „божествения лек“, спомогнаха за разпространението на твърденията на Бандара.

Репортери съобщиха, че около 12 000 души са пътували до малкото му село на около 85 километра североизточно от столицата Коломбо, където той е обявил, че ще раздава безплатни мостри.

Казвам искрено, че този препарат не само ще излекува от COVID-19, но след като го приемете веднъж, никога няма да се заразите с вируса”, обяви той пред тълпата, без да предложи никакви доказателства.

Кадрите показват, че полицаи не могат да наложат мерки за социално дистанциране на тълпите. Никой не е арестуван или глобен.

Съдилищата на Шри Ланка имат право да налагат глоби на хората за неносенето на маски на публично място като част от правителствените мерки в борбата с пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари