БОЕЦ: Първата стъпка на промяната е оставките на Гешев, Цацаров и ВСС

1
"Ще следим действията на политическите партии, като ще реагираме срещу всеки опит за подмяна", заканват се от БОЕЦ
"Ще следим действията на политическите партии, като ще реагираме срещу всеки опит за подмяна", заканват се от БОЕЦ Снимка: БОЕЦ

Позиция на БОЕЦ за изборите и предстоящите събития

Считаме, че съставянето на правителства трябва да бъде обвързано със задължително мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС. Това е лакмуса дали ще продължим по пътя на промяната, или ще влезем в капана на подмяната. Не можем да говорим за борба с корупцията, за разграждане на модела на мафията и за съдебна реформа докато Гешев, Цацаров и ВСС са на своите постове.

Обобщаваме нашата позиция в следните стъпки:

Сформиране на мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.

Съставяне на правителство на малцинството без участие на партиите на статуквото.

Постигане на водещите цели (заявените оставки) и решаване на текущите задачи и кризи.

Обявяване на едногодишен мандат по време на който да бъде проведен задълбочен дебат за промени в Конституцията и след изтичане на този мандат – разпускане на парламента и свикване на ВНС, като задължително и необходимо условие за провеждане на цялостна съдебна реформа и реформи във всички останали сектори.

Като представители на гражданското общество, част от съпротивата срещу мафията и статуквото ограбвало страната ни през последните десетилетия, БОЕЦ налагаме нов модел на активен граждански контрол върху управлението и ще следим действията на политическите партии, като ще реагираме срещу всеки опит за подмяна и ще подкрепяме усилията за разграждане на корупционно-мафиотския модел на управление на ГЕРБ, ДПС и мафията. Първата стъпка е оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари