БНР пуска радио на турски език в България

5
Първоначално програмата ще бъде с продължителност 6 часа. От тях – 3 часа на турски език и 3 часа на български език
Първоначално програмата ще бъде с продължителност 6 часа. От тях – 3 часа на турски език и 3 часа на български език

Българското национално радио официално поиска от СЕМ да пусне регионално радио на Турски език в Кърджалийско. От БНР внесоха документи в Съвета с предложение Радио Кърджали да се излъчва а Ултра къси вълни (УКВ) на честота 90.0 мегахерца.

Първоначално програмата ще бъде с продължителност 6 часа. От тях – 3 часа на турски език и 3 часа на български език. През останалата част от денонощието – 18 часа, ще се излъчва програма „Хоризонт“, съобщиха от пресцентъра на националната медия.

Програмите „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ продължават да се излъчват на другите честоти, на които се излъчват и в момента. Програмата на турски език ще бъде същата програма, която продължава да се излъчва вече 10 години от София и се създава от турската редакция на Радио България. За нея има издаден от СЕМ лиценз от 31 октомври 2005 година.

Програмата на български език на Радио Кърджали ще се създава в Кърджали и ще обхваща теми, свързани с обществената функция на БНР. Документите за Радио Кърджали, подадени в СЕМ, отговарят напълно на Закона за радио и телевизия, според експертите на СЕМ.

Право на регулаторния орган – СЕМ, е да прецени има ли обществото нужда от регионална радиостанция в системата на БНР с център град Кърджали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари