BMW произведе последния бензинов двигател в Германия

0
Отсега нататък производството на ДВГ се мести в Австрия и Великобритания
Отсега нататък производството на ДВГ се мести в Австрия и Великобритания

Отсега нататък производството на ДВГ се мести в Австрия и Великобритания

BMW са прекратили производството на двигатели с вътрешно горене (ДВГ) в завода си в Мюнхен, Германия, става ясно от публикация на Carscoops. Според информацията, компанията възнамерява да превърне завода в новия дом за производството на електромобили.

Не можем да кажем, че това е изненада, тъй като BMW вече обяви през ноември 2020 г., че ще премести производството на своите осем и дванадесетцилиндрови двигатели от Мюнхен в Хамс Хол във Великобритания, а по-малките двигатели ще се произвеждат в Щайер, Австрия.

Според германското издание BR24 е последният двигател с вътрешно горене (ДВГ), произведен в завода в Мюнхен, е V8, който е слязъл от поточната линия на 10 ноември. 1200-те служители в завода ще преминат през преквалификация и ще бъдат назначени на други длъжности или в други предприятия на BMW. От октомври 2021 г. заводът в Мюнхен се занимава с производството на електрическия i4 и ще бъде дом и на бъдещите електромобили на базата на Neue Klasse.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари