БЛС сезира етичната комисия заради твърдения на Атанас Мангъров

0
УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса
УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса Снимка: БГНЕС

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с поредните твърдения на доц. Атанас Мангъров по „Нова телевизия“ на 16 януари т. г.

В национален ефир доц. Мангъров заяви: “..... тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“. Разликата между „починали ваксинирани“ и „починали, ЗАЩОТО са ваксинирани“ може да е само една дума, но казаното си "играело" със страховете и притесненията на хората, съобщиха от БЛС.

"Според единствената достоверна и официалната информация на МЗ и ИАЛ в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход. И още: 9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана.

В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: “Тези случаи не се съобщават.” Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация.

С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия.

Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този сигнал е добавен към процедурата, която тече в момента.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Ахъм
    Или отиваш в политиката. А, той мангърчето е в политиката, много интересно.
  • -1
    5
    Тия пък
    Кой им плаща да се занимават с д-р Мангъров, вместо да седнат да си прочетат учебниците по инфекциозни заболявания и имунология от 6-ти курс Медицина. Като не учиш, търсиш и живееш от подкупи и/или от успехите на тези, които са най-добри в професията, като ги очерняш !!! Идиоти !
  • 0
    4
    до 1
    Другия път не ходи там, лекувай се с постове от Фейсбук
  • 0
    3
    СЪВЕТ
    ВРЕМЕ Е ДА ХОДИ НА СЕЛО ДА САДИ ЗЕЛЕНЧУЦИ.
  • 2
    2
    Хм
    Като го изключат от БЛС е добре дошъл в българската асоциация на астролозите и радиоестезистите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари