БЛС отличи най-добрите лекари за 2022 година

2
„Лекар на годината“ стана проф. д-р Иво Петров
„Лекар на годината“ стана проф. д-р Иво Петров Снимка: bTV

„Лекар на годината“ стана проф. д-р Иво Петров 

Традиционната годишна церемония на БЛС отличава най-добрите лекари за 2022 година. Наградата беше връчена от президента на България г-н Румен Радев.

Специализира в Аржентина, а знанията си обогатява в различни градове в света. Връща се в България с една цел – да приложи наученото.

„Преди пет вече почти 6 години за първи път в света успяхме да спасим живота на едно дете с дисекация, което вече не е дете, а е завършващ студент. Ние имплантирахме отново ендоваскуларно, не оперативно специален стент, покрит от тъкан на мястото на разкъсването“, обясни проф. д-р Иво Петров, началник на клиниката по Кардиология и Ангиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.

С 30-годишен стаж в медицината и с близо 60 000 пациенти зад гърба си, за проф. Петров медицината е мисия.

„Аз се наименовам като работник. Аз не съм насочен към титли по никакъв начин. Дори понякога, когато някой каже доктор Петров и след това се поправи и казва проф. Петров, винаги му казвам – най-важно е доктор, тоест това е мисията“, казва лекарят.

Сред отличените е и д-р Христо Стефанов, който първи помага на пострадалите деца при катастрофата на сръбския автобус на АМ ''Тракия'' през август.

„Спомням си за това как автобусът се преобърна пред нас доста неочаквано и си спомням все още много от лицата на пострадалите“, каза д-р Христо Стефанов.

В момента работи в Норвегия, дава дежурства в спешната помощ, практикува и като личен лекар.

„Човек трябва да е готов да дава много преди да получи насреща удовлетворение от работата, заради това е важно е да бъде личен избор“, обясни лекарят.

И двамата герои в бяло са единодушни - на първо място трябва да останем човеци и да сме самокритични, за да сме полезни в обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари