Близо три години затвор за грабеж от бензиностанция в София

0
Осъденият е заплашил касиерката с нож и казал: „Къде са парите? Дай ми парите!“
Осъденият е заплашил касиерката с нож и казал: „Къде са парите? Дай ми парите!“ Снимка: ThinkStock/Getty Images

Осъденият е заплашил касиерката с нож и казал: „Къде са парите? Дай ми парите!“

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на 2 години и 8 месеца затвор е осъден 27-годишен мъж за извършен грабеж, при който е употребена заплаха, съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура - София.

На 24.04.2021 г. около 01,30 часа от бензиностанция „П.“, находяща се на ул. „ Боян Магесник“ в гр. София, обвиняемият А.А. отнел парична сума в размер на 2318,06 лева от владението на А.М. - продавач-консултант, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплаха - опрял нож в областта на гърдите на жената и ѝ казал: „Къде са парите? Дай ми парите!“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат А.А. като автор на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемият за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, но тъй като делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие наказанието на А.А. се редуцира с 1/3 и той получава 2 години и 8 месеца затвор, което следва да се изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари