Близо 8000 кутии цигари са иззети на Дунав мост и Дунав мост 2

0
Това е иззетото количество само за последния месец
Това е иззетото количество само за последния месец

155 640 къса (7782 кутии) цигари иззеха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) при проверки в районите на ГКПП „Дунав мост“ и ГКПП „Дунав мост 2“, извършени в последния месец (в периода 20 юли - 20 август 2019 г).

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Голяма част от цигарите са били укрити в пригодени тайници кухини в пътнически микробуси, леки и товарни автомобили. Установено е, че цигарите са пренасяли 7 български и 7 чуждестранни граждани.

146 360 къса (7318) кутии от задържаните цигари са с валиден български акцизен бандерол и от различни търговски марки. Те са открити в няколко случая, в естествените кухини на превозни средства – автомобили и микробуси, пътуващи от България за Румъния, както и в багажа на двама пътници.

При митническите проверки районите на „Дунав мост“ - Русе и Видин са иззети и 9280 къса (464 кутии) цигари без български акцизен бандерол, от различни търговски марки. При два от случаите цигарите са открити в товарни автомобили с румънска регистрация.

Други 1080 къса нелегални цигари без български бандерол с надписи „For duty free sale only“ са иззети при проверка на товарен автомобил с турска регистрация на ГКПП Силистра. Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин, е съставен акт за установеното административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук