Задържаха близо 18 000 кутии цигари на Дунав мост

0
Те са с валиден български акцизен бандерол, но без документи по Закона за акцизите и данъчните складове
Те са с валиден български акцизен бандерол, но без документи по Закона за акцизите и данъчните складове Снимка: Агенция "Митници", архив

Те са с валиден български акцизен бандерол, но без документи по Закона за акцизите и данъчните складове

Само за два дни митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 17 933 кутии (358 660 къса ) цигари при четири проверки на превозни средства, с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП Дунав мост - Русе. Задържаните тютюневи изделия са с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщава Агенция Митници.

Най-голямото количество цигари е открито на 17.09.2023 година в товарен автомобил, превозващ групажна стока от България за страни от Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение. При последвалия физически контрол в няколко палета с амбалажни хартиени торбички са установени, укрити 12 480 кутии (249 600 къса) цигари.

Един ден по-рано, на 16.09.2023 г ., е извършена щателна митническа проверка на друг товарен автомобил, пътуващ от България за Чехия. Сред декларираната стока – кашони със стъклени чаши, са открити 2720 кутии (54 400 къса) цигари.

В същия ден са задържани още 2733 кутии (54 600 къса) нелегални цигари, укрити във фабрични кухини на два пътнически микробуса. Водачите заявили, че пренасят цигарите за Франция и Белгия, за да ги продадат там с цел печалба.

По случаите са съставени актове за установените нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари