Близо 80 000 недекларирани британски лири, укрити в камион, заловиха русенските митничари

0

78 680 недекларирани британски лири установиха митнически служители от ТД Митница Русе при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Ферибот Оряхово

 Вечерта на 13.10.2021 г. камионът с турска регистрация пристигнал на вход в България по пътя си от Великобритания към Турция. При щателна митническа проверка митническите инспектори намерили във фабрични кухини на арматурното табло на шофьорската кабина скрити банкноти с номинал 10, 20 и 50 британски паунда. Общата намерена сума е 78 680 британски паунда с левова равностойност 179 237 лева. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Преди дни отново в района на ГКПП Ферибот Оряхово митнически служители откриха 529 000 недекларирани евро, а при други два случая в последния месец още 34 970 евро и 25 000 британски лири.

Всички установени случаи на опит за пренос на недекларирана валута през държавата граница са в товарни автомобили, пътуващи в посока от Западна Европа за Турция и Иран, като парите са открити в арматурното табло на кабината или в личния багаж на шофьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Девойче, да те изпратя до къщи?
- Ааа, аз вече не съм девойче. Вече са ме изпращали.

Харесай Дунавмост във Фейсбук