Близо 50 000 русенци са напълно имунизирани

1
Около 2100 души в областта пък са с трета доза на "Пфайзер"
Около 2100 души в областта пък са с трета доза на "Пфайзер"

Без промяна от изминалата седмица остават броят и работното време на „зелените коридори“ за имунизация срещу COVID-19 в Русенско през този уикенд и в дните от идния понеделник до петък.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

През днешния почивен ден без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 09:00 до 15:00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 10:00 до 14:00 часа. И на двете места ще поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в Бяла ще има възможност и за имунизиране с препарата на „Модерна“. Там отново от 10:00 до 14:00 часа ваксини ще се поставят и утре.

Справка в Единния информационен портал сочи, че вече над 48 000 русенци са със завършен имунизационен цикъл срещу Covid-19. Общият брой на поставените ваксини в региона е 93 674, а 48 607 души са с втора доза на някои от препаратите или са имунизирани с еднодозовата ваксина на „Янсен“. Други 2 135 русенци пък са имунизирани с бустерна доза от препарата на „Пфайзер“.

По-късно очаквайте подробностите относно възможностите за имунизация през следващата седмица, както и актуална информация относно разпространението на коронавирусната инфекция през вчерашния ден в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари