Близо 235 000 евро хванаха в турски ТИР на „Капитан Андреево“

0
Парите са били укрити в кухините на две от гредите за прикрепване на товара
Парите са били укрити в кухините на две от гредите за прикрепване на товара

Парите са били укрити в кухините на две от гредите за прикрепване на товара

Митническите служители от Митница Бургас откриха недекларирана валута с левовата равностойност 459 522 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 2 май на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ без товар от Германия за Турция през България, съобщават от Агенция "Митници".

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в кухините на две от гредите за прикрепване на товара укрити 14 пакета с банкноти от различен номинал, обвити в прозрачно фолио.

Общата сума на недекларираните пари е 234 950 евро с левова равностойност 459 522 лева.

Обвиняемият е турски граждани и е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари