Близо 200 са мераклиите за депутати от Русе

1
Кандидатите ще се борят за едва 7 мандата в 49-то Народно събрание
Кандидатите ще се борят за едва 7 мандата в 49-то Народно събрание Снимка: БГНЕС

Кандидатите ще се борят за едва 7 мандата в 49-то Народно събрание

Без проблеми протича техническо-организационната подготовка в Русе за предсрочните парламентарни избори на 2-ри април тази година. Това се дължи преди всичко на отличното взаимодействие между екипите на Областната администрация и Регионалната избирателна комисия /РИК/, похвалиха се от Областната управа.

189 кандидати от 21 партии и коалиции се борят за 7 мандата в Русенско на предсрочните парламентарни избори на 2-ри април тази година, стана ясно след изтичане на крайния срок за регистрация на листи с кандидати за народни представители от 19 МИР - Русе, който беше вчера до 17:00 часа. От тях има две листи, в които е вписан само по един кандидат. Жените, които ще се борят за народни представители на предстоящия вот са 48, което е малко над ¼ от всички кандидати за депутати. Най-много жени има в листата на „ДПС“ – шест.

Колкото до секциите в региона, то техният брой се предвижда да е 324, като в близо 90% от тях или в общо 290 ще може да се гласува машинно. Секциите с под 300 избиратели, т.е. тези, където ще се упражнява вот на хартиена бюлетина са 34, като в тях общо 5003-ма души ще могат да гласуват. Машинният вот ще бъде достъпен за 197 233-ма избиратели от региона. Споменатите данни са по предварителна информация. Тепърва предстои определянето на подвижните секции, както и на тези в социални институции и болници, което ще доведе до увеличаване на общия брой на секциите.

По предварителни списъци в областта гласоподавателите са 202 236, като най-много са в община Русе – 145 288, а най-малко в Ценово – 4279.

Броят на избирателите и секциите в региона е на база данни от ГД „ГРАО“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    11g sfqt
    xaa sfqt 11g 23g aaaa oooxxxx
  • 3
    3
    hahaha
    Предлагам в БГ-то да се въведе ротационен принцип по един "депутатин" от различно семейство/род за по 1 година и така да се извъртим всички и всички да сме яли депутатски кифтета... Положението иначе е плачевно - освен куцо, кьораво и сакато, всякакви луди, гейове и проститурки са кандидати за НС !
  • 14
    2
    Това е ситуацията
    "Близо 200 мераклии за депутати от Русе", значителна част от които са просто пълнеж в листите, а друга част не знаят какво искат и на кой свят и се нуждаят от консултация или преглед от специалист. Масовото опростачване в обществото няма как да не засегне и Народното събрание, защото в него е представителната извадка на населението в България. Както казва народът "куцо, кьораво и сакато" се е втурнало депутатин да става, а дали може наистина да изпълнява компетентно и отговорно задачите си не е важно. Важно е там да бъде, да се пъчи в обществото, да получава тлъста заплата и да яде "депутатски кифтета". Та псевдоеколози, зарзаватчии, магазинери, пребоядисали се в синьо наследници на комунисти, политически номади и шарлатани и какви ли не още са мераклиите да творят законодателство и светло бъдеще и промяна за бедния и изстрадал български народ. Горко ни!!!
  • 10
    1
    И аз бих се кандидатирал
    но за мизерните 10000 лева на месец , не си струва !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари