Близо 1 милион българи страдат от професионално прегаряне

1
Апатия на работното място, умора, която не изчезва дори след продължителен сън, изблици на гняв към колеги, неефективност, страх от провал, са част от признаците на професионалното прегаряне или т.н. бърнаут
Апатия на работното място, умора, която не изчезва дори след продължителен сън, изблици на гняв към колеги, неефективност, страх от провал, са част от признаците на професионалното прегаряне или т.н. бърнаут Видео: БНТ

Близо 1 милион българи страдат от депресии или така нареченото професионално прегаряне.

Данните са на Асоциацията за управление на хора. В това от Стопанската камара виждат сериозен проблем и ще търсят решение, предава БНТ.

Апатия на работното място, умора, която не изчезва дори след продължителен сън, изблици на гняв към колеги, неефективност, страх от провал, са част от признаците на професионалното прегаряне или т.н. бърнаут.

Според Асоциацията за управление на хора 8% от българи страдат от депресии или професионално прегаряне. Причината за това съвременно заболяване се дължи на работната среда, твърдят експерти по човешки ресурси.

Анелия Горгорова - Българска асоциация за управление на хора: "На първо място работно претоварване, на второ - когато има конфликти, токсичност и т.н., промяна в средата, непредсказуемост - т.е. всеки ден се сменят приоритетите и ние търсим как да ги компенсираме."

Според специалистите по човешки ресурси промяна в мениджмънта е първата стъпка за справяне с професионалното прегаряне, а на 18 и 19 септември в Българската стопанска камара, заедно с работодателски организации, ще търсят трайни решения на проблема.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари