75% от българите изпитват стрес на работното място

1
Най-важен се оказва балансът между работата и личния живот
Най-важен се оказва балансът между работата и личния живот

Най-важен се оказва балансът между работата и личния живот

75% от работещите българи изпитват стрес на работното място. Това установи български екип от лекари в рамките на иновативен проект, представен днес в столичния Техпарк, пише БНТ.

Стресът, умората и депресията вървят ръка за ръка. Понякога хората изпитват необясним дискомфорт и нямат сили за нищо.

"Нашият проект е ориентиран точно към тези хора, да можем да им дадем по някакъв начин възможността те да разберат какво се случва с тях и естествено да предприемат някакви мерки докато не е късно", обясни Силвия Куманова – основател на Somenso , проектен мениджър "Test my stress" .

Евгени Митев е един от участниците в изследването. Занимава се с управление и реклама. Резултатите му показват "натрупан стрес със задна дата".

"Всъщност стресът се натрупва и остава следи в организма, това е много важно. Ние не си даваме сметка, че трупаме стрес и мозъкът реагира", казва той.

Изследването показва, че работохолизмът е адреналинова зависимост, а от стрес страдат предимно образовани хора. Неслучайно много успешни бизнесмени решават да оставят досегашния си живот и се обръщат към природата.

"Тоест стари парактики на хиляди ходини, йога, медитация, правилно хранене, поддържане на баланс между психическо и физическо", обясни Пенчо Пенчев.

Животът без стрес е невъзможен, но въпросът е да знаем как да го управляваме. Най-важен се окаазва балансът между работата и личния живот.

Последствията от стреса могат да се появат повече от 6 месеца по-късно, така че бъдете осъзнати. Когато имате нужда от почивка, просто спрете за малко, без да се отказвате.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари