Близо 1 500 са карантинираните ученици в Русенско

0
От тях 118 са с коронавирус
От тях 118 са с коронавирус

В Русенско 1497 ученици от общо 18 869 са карантинирани

От тях 118 са с коронавирус, съобщи заместник-областният управител на Русе Стефка Караколева на брифинг след заседание на Областния оперативен щаб, предаде БТА.

По думите ѝ карантинираните паралелки в региона са общо 63.

От педагогическия персонал има 71 карантинирани учители, като 40 от тях са заразени.

Здравните власти отчитат повишаване на броя на заболелите от коронавирус. По последни данни малко над 63 процента от болничните легла за лечение на пациенти с коронавирус са заети в региона.

Областният управител Борислав Българинов заяви, че на заседанието е решено, че към момента няма нужда от въвеждане на нови противоепидемични мерки. По думите му ще се засили контролът за спазването на настоящите, като институциите ще извършват и самостоятелни проверки, а не само заедно, както е досега.

Според специалистите по-високият брой на заболелите се дължи на ниския процент ваксинирани. По тази причина се обмисля създаването на имунизационни пунктове в крайдунавския град, които да работят през почивните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари