Близнаците от Цалапица не искат да излязат от ареста

1
Според прокуратурата братята Динкови са помогнали за укриването на трупа на Димитър Малинов
Според прокуратурата братята Динкови са помогнали за укриването на трупа на Димитър Малинов Снимка: БТА / архив

Според прокуратурата братята Динкови са помогнали за укриването на трупа на Димитър Малинов

19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови не са обжалвали пред Окръжния съд в Пловдив мярката си за неотклонение "задържане под стража". След като първата инстанция ги остави в ареста, те имаха възможност да предявят жалба, която окръжните магистрати да разгледат утре. Такава обаче не е постъпила.

"Така преценихме с моите клиенти", обясни адвокатката им Светлана Званчева, цитирана от "24 ЧАСА". И отказа да отговори дали това се дължи на негативното обществено мнение срещу тях. Както е известно, родителите им бяха принудени да се изселят от Цалапица по настояване на местното население.

Братята Динкови са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев да укрие трупа на Димитър Малинов, който беше намерен мъртъв след седмица издирване. Борислав осигурил кола, с която да пренесат тялото, а Валентин - инструменти за заравянето му. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище.

Хората в Цалапица са убедени, че двамата са участвали в зверския побой над Митко и смятат, че те също трябва да отговарят за убийството. Близките на загиналия 24-годишен мъж организираха редица протести, в които поискаха доживотни присъди за тримата замесени. Заради напрежението в селото семейството на близнаците се изнесе и никой не знае къде живеят в момента майка им и баща им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Съвет
    Да си наемат Русенският Доктор за адвокат, и накрая ще излезе, че не са правили секс с подчинена, и не са били хванати аха аха при празненето тет-а-тет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари