Благовест Пунев: В решението на ВСС за отстраняване на Гешев има преиграване

0
Той трябваше да бъде пожертван от тези, които го създадоха, коментира бившият конституционен съдия
Той трябваше да бъде пожертван от тези, които го създадоха, коментира бившият конституционен съдия Видео: NOVA

Той трябваше да бъде пожертван от тези, които го създадоха, коментира бившият конституционен съдия

Струва ми се, че това е неподходящ и дори може да се каже нецензурен език. Но той имаше доста по-фрапантни изказвания, които отминаха, без каквато и да била реакция от ВСС и от политическите фактори. При решението на ВВС да отстрани Гешев точно заради думите за „политическия боклук” има преиграване. Защото изглежда, че има политизация на цялата история. Той трябваше да бъде пожертван от тези, които го създадоха. Това заяви по NOVA бившият конституционен съдия Благовест Пунев, коментирайки думите на главния прокурор Иван Гешев за „политическия боклук”, заради които ВСС го отстрани от поста.

„В никакъв случай не искам да кажа, че защитавам Гешев. Той не е за защита. Но в случая това стана под натиска на европейските институции за реформа. Под реформа у нас се разбира не институционална промяна, а персонална промяна, което е напълно погрешно. Да не говорим, че коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в момента стана възможна благодарение на тази жертва. Това е политическата страна, а може би и дълбоката държава”, подчерта Пунев.

Той обясни и процедурата за подписването на указа от президента за отстраняването на Гешев. „Държавният глава може и да откаже. Президентът няма срок за подписването на указа, а когато няма срок – се приема, че трябва да има разумен срок. Това означава – време, което е обичайно, за да се запознае с мотивите на ВСС, с характера на нарушението и в рамките на седмица да вземе отношение със своя акт на пописване или отхвърляне”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари