Благовест Асенов: Обединените патриоти са търгаши

0
Ще продължат със своя цирк, докато не дойдем ние да ги унищожим всичките
Ще продължат със своя цирк, докато не дойдем ние да ги унищожим всичките

"Националистите във властта, това са бизнесмени и търгаши, които играят роля. Това е проект, който се дължи на констатираното събуждане сред хората. Тези хора никога не са били националисти, те вътрешно никога не са били патриоти - за тях е важно да играят роля, хора, които нямат кариери, не могат да оцелеят навънка, затова се променят постоянно, вижте им историите."

Така обрисува в "Офанзива с Любо Огнянов" коалицията Обединени патриоти Благовест Асенов от "Национална съпротива". 

"Те са търгаши и експлоататори на националната идея. Те рано или късно ще си платят, те вредят с техните действия срещу българщината", каза Благовест Асенов.

"Така ще продължат със своя цирк, със своите лъжи - статуквото си е подготвило алтернативи, патриотичният вот винаги ще бъде обсебван от такива бутафорни патриотични организации. Докато не дойдем ние да ги унищожим всичките", закани се той.

За него скандалът с продажбата на български паспорти, гръмнал тази седмица, не е никаква изненада: "Това не е изненада, защото това са търгаши", натърти той.

Оценката му за дейността на ОП във властта е брутално откровена: "Циганската престъпност е увеличена в момента - навсякъде. Македонският въпрос - с извинение, те осраха цялата идея", отсече Благовест Асенов.

"В Македония искат да създават някаква македонска автономна църква, опитаха да натиснат Българската църква, хубавото е, че нашата църква реагира правилно и отблъсна тези действия. Циганският въпрос не е решен, бежанците не е решен", изброи Благовест Асенов.

Той изтъкна "крещящата нужда" от създаване не на нова националистическа партия, а от истински национализъм, който не е представляван от 1942 г. насам. "Оттогава има само играчи, които експлоатират националната идея, но само на думи", изтъкна той.

По думите му, обаче, статуквото си е подготвило заместници. "Нужна е една национално мислеща партия, която да се бори за просперитета и най-вече за независимостта на държавата. Виждаме в момента, че всеки уж патриотичен проект, се задълбава в някакви дребни проблеми, вместо в независимостта. Това са малки хора, с малки възможности - въобще всички управляващи в България са тинята на обществото, които в нормална държава щяха да са или в затвора или да са селските идиоти", анализира Благовест Асенов, който прогнозира, че национализмът няма да бъде представляван на предстоящите евроизбори.

"Затова националното движение ще пасува", каза той за истинските патриоти и родолюбци.

"Аз съм реалист, участвали сме 2 пъти да сваляме правителството, виждаме, че системата си ги преизбира отново, тя така е изградена. За да се реновира едно правителство, трябва да има нови хора - сега има само заместници, статуквото си е подготвило тези хора", констатира той.

Благовест Асенов разкри, че е бил във ВМРО, но напуснал. "Защото не мога да забравя как бяха влезли в безпринципни коалиции със Стефан Софиянски, със земеделците! И най-вече коалицията с Ковачки, който 4 месеца преди това в Перник беше купувал чрез миньорската си фирма гласове за ДПС", припомни Асенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари