Бившият президент на Молдова е арестуван по обвинения в корупция

0
Днес разследващи са претърсили жилището му, каза представител на партията на бившия президент
Днес разследващи са претърсили жилището му, каза представител на партията на бившия президент Снимка: ЕПА / БГНЕС

Лидерът на проруска опозиционна партия в Молдова Игор Додон, който е и бивш президент на страната, е бил задържан от молдовските власти по обвинения в корупция, предаде Ройтерс

Информацията за ареста бе съобщена от държавния телевизионен канал „Молдова 1“ и от РИА "Новости", които се позоваха на високопоставената антикорупционна прокурорка Елена Казаков, информира БТА

По-рано през деня говорителят Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е притеснена от съобщенията в медиите за задържането Додон и призова молдовските власти да зачитат правата му.

Днес разследващи са претърсили жилището му, каза представител на партията на бившия президент.

Според заместник-председателя на Социалистическата партия на Република Молдова Влад Батринча действията на разследващите са политически мотивирани и са проява на лоялността на властите към прозападно ориентираната президентка Мая Санду, която бе избрана на мястото на Додон през 2020 г.

„Това е опасна игра. Хората, които действат срещу опозицията, искат да провокират дестабилизация“, каза Батринча по време на брифинг.

Обвиненията срещу бившия молдовски президент включват корупция и измяна, съобщи прокуратурата. В момента Санду е в САЩ, където празнува 50-ия си рожден ден. Неин представител отказа коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари