Огнян Стефанов: Страшното мина. Бойко си е вкъщи, адреналинът спада

0
Време е да избършете сълзите и сополите и да погледнете реалността в очите. Иска ви се Борисов да се върне на бял кон, но знаете, че няма да стане
Време е да избършете сълзите и сополите и да погледнете реалността в очите. Иска ви се Борисов да се върне на бял кон, но знаете, че няма да стане Снимка: Фейсбук

Страшното мина. Бойко си е вкъщи, адреналинът спада. Патърдията отшумя и Рашидов пак е в бар „Наздраве“…

Животът продължава. Но вече доста променен. Убедихте се с очите си, че Борисов не е недосегаем, нито е полубог, както си мислехте и ви се представяше.

Време е за анализ, оценки, изводи и поуки.

Борисов бе задържан за 24 часа. Леле как писнахте, че е незаконно и политическа репресия. Сега на трезва глава да ви кажа: „Издаването на заповед за полицейско задържане за 24 часа е едно от най – често срещаните основания за краткотрайно лишаване от свобода по данни за съпричастност на едно лице към извършване на престъпление“. Нищо извънредно. И няма да правя сравнения с акции от времето на вашето управление, че няма да ни стигне цяла седмица…

Но по същество. Всички, които бяхте пред къщата в Банкя, пред Националната полиция в „Младост“ и на другия ден на площада, след като елитната част от вас се нахвърли с юмруци на депутат от БСП в пленарната зала, знаете, че Борисов през Горанов е взел онези 60 и кусур милиона от Васил Божков. Взел ги е. Заради текст в закона за хазарта, който позволява двойно тълкуване на таксите, които да се плащат към държавата. Текстът е предложен и гласуван от ГЕРБ. Така вие и всички останали бяхме лишени от 556 милиона, които с лихвите вече са над 700 милиона! Борисов, Горанов и Менда са били наясно с това, не се съмнявайте.

Пред Борисов викайте колкото искате, но насаме го давайте по-кротко – знаете как е станала тази работа. Моделът ви е познат, някои от вас са част от него. Може само да кимнете, никой няма да ви види…

Същото е и с чекмеджето с пачките, златото и пищова отгоре. Историята се изтърка, но е вярна. Знаете също, че Мата Хари може да е… дори вашата годеница, съпруга или приятелка. Има такива примери, не се правете на изненадани. И няма нужда да кимате, ясно, че боли. Затворили сте си очите и сте стиснали зъби, защото… целта оправдава… жертвите. Едно-две чукания – може да се преглътне. Севда… що ли се сетих за нея?... Щях да попитам, как мъжът ѝ се е оказал в борда на Булгартрансгаз, но се сетих и сам: умен е и много кадърен. Че за какво друго…

Отдавна сте си задали екзистенциалния въпрос: Защо не и аз, мамка му?!

И сте прави: щом Бойко може да стигне до най-голямата каца с мед – държавата, защо да не можете и вие? Знаете тарикатлъци, лъжете без да ви мигне окото, подли сте, предавате лесно другарчето, хитрувате – друго не ви трябва.

И понеже нямате достъп до кукловодите, начинът да се доближите до кацата е да се доближите до Борисов. За да стане спойката, трябва да обслужите някои от компонентите на Бойковия характер. А те са:

Обича парите.

Обича жените.

Най-много обича себе си.

Мрази умните.

Ненавижда свободолюбивите.

Пада си по силовите методи.

Ненавижда опонентите си.

Обича подкупите.

Обича рекета.

Обича да рита топка.

Обича голямото ядене.

Обича си кучетата.

Обича да играе карти.

Умира да го хвалят и превъзнасят.

Обича да лъже.

След себе си най-много обича властта.

Безкрайно поле за действие, както се вижда.

За 12 години сте успели да постигнете резултат с ухажването. Щипали сте от плячкосаните милиарди и сте примлясвали блажено. И какво като сте се забъркали в съмнителни схеми и сделки, корупция и дори престъпления – имали сте си и още си имате прокуратура-чадър.

И изведнъж - о, ужас! Бойко изпада от властта. Катастрофа! Трагедия! Тъкмо сте оправили себе си, децата и родата и кранчето пресъхна. Гадно…

И усещате как някъде вътре във вас се заражда нещо силно, нещо мощно, което ви тласка на амбразурата. И надигате вопъл: „Борисов или затвор“. Нещо като „свобода или смърт“ в превод на гарберски език.

Време е да избършете сълзите и сополите и да погледнете реалността в очите. Иска ви се Борисов да се върне на бял кон, но знаете, че няма да стане. Компрометиран и у нас, и навън. Освен това сте наясно, че Борисов не е имал и няма да има грижа за страната и народа. Интересува го само властта и личното му благополучие. Тези до него мечтаят пак да са министри, депутати, посредници. Вие сте нужни като щит, фон, зад който той и те да се скрият от правосъдието. Имат много от какво да се страхуват. Един от кръга му крещеше пред портата в Банкя: „Днес тропат на тази врата, утре ще потропат на вашата“. Прав е, на техните ще потропат, за да отговарят за гепените милиарди, рекета и предателствата. Вие имате ли общо с това? Не падайте до нивото на ПКП, запазете достойнството си.

Огнян Стефанов, публикация във FROG NEWS

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари