Бивши казарми в Русе ще станат нов паркинг

0
Открит обществен паркинг ще замени разрушените сгради по улица "Майор Атанас Узунов"
Открит обществен паркинг ще замени разрушените сгради по улица "Майор Атанас Узунов" Снимка: ТОПНОВИНИ

Предстои благоустрояване на терена, освободен след премахване на част от бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк. Открит обществен паркинг ще замени разрушените сгради по улица "Майор Атанас Узунов", съобщават от Община Русе. Предвижда се там да се обособи зона за временен паркинг с 30 места. 

За целта са необходими 90 000лв., които бяха гласувани днес от Общински съвет - Русе чрез корекция на Бюджет 2015. Средствата се осигуряват от "Други дейности по икономиката", "Други разходи, некласифицирани в другите параграфи и подпараграфи" при планираната корекция, предложена от администрацията на кмета Пламен Стоилов

Припомняме, че събарянето на бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк в Русе започна през миналата година. Решението бе взето от Общински съвет през септември 2013 по предложение на кмета Пламен Стоилов. Още тогава бе съобщено, че двете сгради са в "критично фактическо състояние, обуславящо непосредствена опасност за живота и здравето на преминаващите в близост лица", като бе отбелязано и отпадане на необходимостта за ползване на същите за задоволяване на обществените потребности на територията на град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари