Бившата резиденция на Живков край Русе става бутиков хотел за възрастни

0
Бившата резиденция на Живков край Русе става бутиков хотел за възрастни
Видео: БНТ2

Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка „Липник” край Русе ще стане резиденция за възрастни хора. Скандалният имот от вчера вече е собственост на русенска фирма, чиято основна дейност е международната логистика и спедиция. Новите собственици придобиха имота за 394 000 лв. Тяхното желание е още през следващото лято бутиковият дом да отвори врати. За това разказва репортажът на Кремена Николова за “Денят започва” по "БНТ2".

Лични сблъсъци със старческите домове в България са в основата на плана на новите собственици. Намерението на Теодор Димитров, който е двигателят на проекта, е бившата резиденция да е място, което прилича по-скоро на бутиков хотел.

Теодор Димитров – съсобственик на имота: “Много ми се иска това да не е дом за лечение и лежане. Искам това да е едно хубаво, приятно място за живеене, а не за доизживяване.”

Реконструкцията на сградата ще протече на 2 етапа. А работата започва веднага.

От утре започваме оглед на реалното състояние, след което ще решим кога започва преустройството. Няма да има строителни работи, а само реконструкция. А това може да става и през зимата. За минимизация на рисковете ще разделим проекта на две. Ще дадем живот първо на първия модул. Там капацитетът е за 25-30 човека.

Реконструираната резиденция ще отвори врати през следващото лято. В нея ще има възможност както за дългосрочно настаняване, така и за ползването и на хотелски принцип. Собствениците се надяват община Русе да подобри и инфраструктурата в региона и да изгради обещаната зоологическа градина. Така лесопарк „Липник” ще възвърне славата си на едно от най-красивите места в региона.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари