Виолета Комитова: При смъртен случай да се отнема автомобила за 10 години

0
Бившият министър на регионалното развитие коментира „булевардите убийци“ в София
Бившият министър на регионалното развитие коментира „булевардите убийци“ в София

Бившият министър на регионалното развитие коментира „булевардите убийци“ в София

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова коментира „булевардите убийци“ в София „Черни връх“ и „Сливница“ в предаването „Пресечна точка“ по NOVA.

„Колкото са по-хубави и по-широки тези булеварди, толкова повече водачите си позволяват по-голяма скорост, и, естествено, произшествията са много повече. Подготовката в шофьорските курсове е едно ниво, тя дава само знания. Практически опит трябва да се натрупа после допълнително с работа със самоподготовка или с помощ на близки с придружители и така нататък, защото става дума за включване на един водач в един много сложен трафик, какъвто е софийският трафик. Софийският трафик не е трафикът в някое българско село, където през деня минава една кола. Тук факторите, с които трябва да се съобрази младия водач, са твърде много и едновременно се случват и се изискват бързи реакции“, каза Комитова.

„Изисква се практически опит, този опит аз го наричам сумарна подготовка, но това, което бих предложила като едно бързо законодателство, при смъртен случай да си отнема автомобил за 10 години и да се отнема правото на причинителя, на този, който е причинил смърт, 10 години да има шофьорска книжка. Докато се водят делата за това кой е крив, кой прав, конфискува се автомобила за 10 години и той няма право 10 години да кара автомобил“, заяви още Виолета Комитова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ...
    Конфискация, че и за 10 години. Те бракмите, които европейците изхвърлят у нас след 10 години не струват и парите за репатрака да ги закара за скрап, а една кола причинила смърт на пътя в повечето случаи е тоталка. А като му вземете книжката на шофьора, какво? Те и сега си карат без книжки. Като няма контролен орган да ги залавя и да ги затваря. Абсолютна държавническа импотентност.
  • 9
    2
    русенец
    А защо направо не забраните производителя на конкретния автомобил да продава изделията си в Булгаристан, ма патко загубена? Автомобилът не е виновен. Накажете извършителя бързо, ефикасно и строго, че все още Местан, убиецът на Милен Цветков и още десетки такива , си развяват задниците на свобода! Тъпи политици - слаба държава. Тъп народ - калпави политици!
  • 9
    1
    ........
    Плашите Генча с ножката!!!!Като му отнемете колата ,тези изроди имат поне още 3 коли убийци.Трябва да се хвърлят в затвора до живот!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари