Протестиращи блокираха булевард „Сливница“ в София

0
17-и пореден вечерен протест се провежда в София срещу катастрофите и жертвите на пътя
17-и пореден вечерен протест се провежда в София срещу катастрофите и жертвите на пътя

17-и пореден вечерен протест се провежда в София срещу катастрофите и жертвите на пътя

Граждани се събират на столичния булевард "Сливница", където в нощта на 7 срещу 8 май млад шофьор блъсна на пешеходна пътека двама младежи, които загинаха.

Протестът и тази вечер протича по обичаен начин. Малко след 19:00 ч. протестиращите блокираха движението в района на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе", където преди 16 дни младите Явор и Ани бяха блъснати и убити на пешеходна пътека. Пропускат се само коли на градския транспорт и линейки, съобщи БНР.

Почитта си към загиналите протестиращите изразиха като коленичиха и запазиха мълчание за една минута.

Минути преди 19:30 ч. протестиращите се отправиха към кръстовището на бул."Сливница" и бул. "Константин Величков", където останаха около десетина минути, след което се върнаха в първоначалната точка на протеста.

Протестиращите заявиха, че ще продължат да протестират всяка вечер докато бъдат изпълнени исканията им за наистина ефективни мерки на институциите срещу войната по пътищата.

Малко по-късно движението на леки автомобили по бул. "Сливница" беше пуснато.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари